ZO MAAK JIJ JOUW AUTO WINTERKLAAR!

Gepubliceerd: 1 jaar geleden (2021-04-29)

Je kent het wel: die irritante winterproblemen die zich voordoen nét op het moment dat je ‘s ochtends weg wilt rijden naar je werk. Bevroren ruiten, een vastgevroren slot of je bent vergeten de ruitensproeiervloeistof bij te vullen terwijl het net zulk vies weer is. Weet jij hoe je dit kunt voorkomen? Dankzij onze acht tips kom je niet meer voor verrassingen te staan deze winter.

1. Maak de deurrubbers schoon

Maak de rubbers van de deuren goed schoon en behandel ze met een rubberbeschermer. Zo voorkom je beschadiging en vastzittende deuren deze winter.

Wanneer deze rubbers erg vies zijn of uitdrogen, kunnen ze breken en zorgen ze minder goed voor een vacuüm, waardoor de deuren minder stevig dicht vallen. Ook komt er door de deuren veel kou naar binnen wat niet prettig is voor jou, en het verwarmingssysteem. 

2.Controleer de bandendruk

Met de juiste banden heb je meer grip op de weg. Vooral in de winter is het profiel en de bandendruk van de banden extra belangrijk. Wanneer het profiel van de banden minder dan vier millimeter is kun je deze banden het beste vervangen voor winterbanden. 

3. Ruitensproeiervloeistof bijvullen

Vul op tijd de ruitensproeiervloeistof bij met een vloeistof waar antivries in zit. Ruitensproeiervloeistof met antivries is te herkennen aan de blauwe kleur. Antivries zorgt ervoor dat je motor van de auto niet bevriest in de koudste periodes van de winter. 

4. De jaarlijkse bandenwissel

Laat op tijd de banden verwisselen voor winterbanden. Zo heb je meer grip op de weg bij blad, vorst of neerslag. Maak hier een afspraak voor jouw jaarlijkse bandenwissel!

5. Motorolie verversen

Wist je dat motorolie hét verschil kan maken? Het verversen van de juiste motorolie draagt bij aan dat de auto ook bij lage temperaturen goed gestart kan worden. In de winter wordt een dunnere motorolie gebruikt dan in de zomer. De motorolie zorgt ervoor dat de olie sneller door de motor gaat en niet bevriest.

6. Zorg voor schone ruiten

In de winter is en het vroeg en lang donker. Al helemaal met slechte weersomstandigheden is een goed zicht extra belangrijk. Door de ruiten regelmatig schoon te maken voorkom je dat deze onderweg beslaan. De airco kan worden gebruikt om condens weg te halen. 

7. Plaats een ijsdeken achter de autoruit 

Door het deken achter het raam te plaatsen ontstaat er minder ijs op de ramen. Ook is het handig om altijd een ijskrabber of ruitontdooier bij de hand te hebben. Een emmer warm water er overheen gooien kan daarentegen zorgen voor een barst in de voorruit. Door het temperatuurverschil en de kou kan het raam gaan barsten.

8. Verlichting checken

Verlichting is ten alle tijden van groot belang, zeker in de wintermaanden. Je wilt natuurlijk zelf goed zicht hebben en ook worden opgemerkt door andere auto’s. Vooral in de winter is het handig het functioneren van de lampen nog eens extra te controleren en voor de zekerheid een reservelampje bij je te hebben. 

Neem contact met ons op

Het goed onderhouden van je auto is erg belangrijk. Naast dat je voor jezelf en anderen veilige rijomstandigheden creëert, verklein je de kans op autopech aanzienlijk. Bij Autobedrijf De Winter kun je terecht voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt of bandenwissel. Neem contact op of plan een afspraak in!